söndag 27 december 2015

Årets sämsta sparmånad


 

Ja december kommer nu bli den sämsta sparmånaden på hela året.

En omfattande badrumsrenovering, rekord i restaurangbesök, shopping av bebisgrejer och kläder till mig själv har satt sina spår i plånboken.
Det lutar åt att bli ett rekordlågt sparande denna månad vilket blir unikt i så fall.

Både jag och frugan har några skvättar på autogirot som går till ett var sitt räntekonto på ca 1000kr. Men om vi snackar sparande som går till Avanzadepån så blir det nog tyvärr 0kr. Amorteringen av bostadslånet tuffar alltid på då den inte är lika enkel att strunta i som det övriga sparandet.
Vi amorterar månatligen 4100kr och har en belåningsgrad på bostaden på ca 55%.

En slutfaktura på 40tkr för badrummet satte spiken i kistan för mig och möjligheten att köpa nya aktier. Tråkigt givetvis men sånt är livet om man vill vara en god konsument i mellan åt.
Men det är väl lika bra att betala av allt tråkigt den här månaden och satsa på en nystart till nästa år.

Jag är trots allt nöjd med 2015.
Portföljen är upp 20% och mitt mål att nå min första miljon är taget och nu ska jag klura på vad jag ska uppnå under 2016.

Jag är förnärvarande nästan fullinvesterad och jag tror att nog att bygga kassa kan vara en vinnande faktor för nästa år. Även om det är dödstråkigt så vill jag inte förringa vikten av att spara ihop till en rejäl påse med pengar som kan användas vid en sättning på börsen.

Även om börsen kommer stänga på plus nästa är så bör vi ha upplevt en skakig resa dit. Som nästan alltid.

Vad har ni för mål med ert sparande nästa år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar