torsdag 16 februari 2017

Snabba beslut i stridens hetta


Är det något som vi investerare inte vill så är det väl att ta snabba impulsiva beslut som baseras på känslor.
Det bästa sättet för att undvika det är att tex inte logga in på depån stup-i-ett eller hänga alltför mycket på forum eller Twitter för att jaga upp sitt ambivalenta sinne.
Idag så agerade jag impulsivt i ett med mina innehav.


Jag sålde mina 900 aktier i Moberg Pharma för 62,50kr när nyheten om att VD Peter Wolpert sålt aktier för 10,5Mkr. Man kan säga att det var droppen på de senaste negativa nyheterna om Moberg.
Halvtråkig rapport, FoU-chefen säljer aktier, ökade blankningar i aktien samt att nu VD säljer av rätt mycket.
Jag tror fortfarande på Mobergs ambition om att bygga ett stort företag och där vi kan se ett betydligt större börsvärde inom något år.
Men dagens försäljning handlar mer om att hoppa ur medans jag ändå hade en vinst att ta hem samt att jag tror att det finns en del på nedsidan nu som måste bearbetas av marknaden innan vi kan samla kraft för en ny uppgångsfas i aktien. Förändrat sentiment alltså.
Den realiserad vinsten av försäljningen blev 1 500kr vilket är en fraktion av det jag kunde fått om jag sålde förra veckan:). Men men. Förra veckan så visste marknaden heller inte det vi vet idag.

Denna försäljning kan också ha varit helt fel och aktien kanske återhämtar sig snabbare än kvickt och då kommer jag såklart att ångra mig.
Men jag hoppar hellre av denna resa ett tag och missar några procent på uppsidan än att riskera en lång och tråkig kräftgång i aktien.
Eftersom Moberg är ett nytt innehav för mig så är min "conviction" inte heller den starkaste. För mig byggs det upp succsesivt under år av kvartalsrapporter och där man lär känna ledningen lite mer. Bolag där jag har starkt förtroende är Sampo, Protector och Amhult. Där kan jag ta en del negativa nyheter utan att darra på manschetten.

Men vem vet. Imorgon så kanske jag äger Moberg Pharma igen?

3 kommentarer:

  1. Du är ju snart en fullfjädrad daytrader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja usch. Passar nog bättre som gubbportföljsförvaltare. Ska försöka bättra mig:).

      Radera