söndag 8 november 2015

Ett sparande på dekis


Ja det har inte varit några stora summor som trillat in på aktiekontot de senaste två månaderna.
Hushållet håller på att förbereda sig för en annalkande bebis samt allsköns uppgradering av den ack så viktiga standarden i lägenheten. Fräscha ytskikt och en badrumsrenovering som kostar som en hyfsat dyr bil.
Ja det bara strömmar ut pengar från våra sparkonton för att att betala den ena fakturan efter den andra. Lika trevligt som det är att bo i ett fint och ombonat hem så svider till när pengarna konsumeras i stället för att sättas i arbete på världens aktiemarknader.

Barnsäng plus barnvagn landade totalt på 7tkr. Är ganska så nöjd med inköpen då jag hittade fina exemplar på Blocket. Nypris minst det dubbla.

Förutom renoveringen som totalt kommer att kosta 160tkr så har vi några inköp av ny heminredning för ca 14tkr. En del betalar vi med egna pengar och en del via lån på lägenheten.

Ja vi tänkte använda lägenheten som bankomat i detta fall:).
Belåningsgraden är på trevliga 50% så ingen risk att soliditeten börjar tända varningslampor. Det slutar nog med att vi lånar ca 100tkr.

Våra månatliga amorteringar ligger stadigt på 4100kr

Det ska även köpas in nya vinterdäck på bilen och även en liten mindre reparation. Totalt 11tkr att pynta upp inom 30 dagar.

Sparandet


Ja med detta sagt så får insättningarna till Avanza stryka på foten. Förra månaden blev det futtiga 2tkr och denna månad endast 5tkr.
Ett minimum på 10tkr har vi haft under en lång period och klarat utan som helst problem men dessa månader var det lite värre.

Däremot så har vi stadigt ett sparande på 8tkr som tidigare gått in på vårt resekonto men som nu utvidgats till rese/buffert/bebis-konto. Förmodligen så kommer de dyra spektakulära resorna ligga lite på is när man har småbarn i hushållet.

Ser fram emot att de värsta utgiftsmånaderna snart är över så jag kan kan få fylla på med nya friska pengar att investera.

Totala portföljen är nu uppe i 1 022 000kr.

Plockade i fredags in 500st Telia i portföljen till kurs 42,89kr. Det bör bli en bra affär på ca 5 mån sikt och inför utdelningssäsongen.

Ha det gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar