måndag 1 maj 2017

Portföljrapport

Börsen har gått riktigt bra i år och det är fullt sjå att hinna med index. En 1/3 av året har gått men jag är inte riktigt ifatt som det ser ut just nu. I alla fall inte SIX30 Return Index som avkastat hela 10% ink utdelningar.
Som lägst var jag ner på -0,4% men har sedan återhämtat mig. Har en del utdelningar som ska in från tex Protector och Sampo så där kommer jag komma upp någon procent till.


Mina bästa aktier det här året har varit A&O Johansen som är upp 42% i år, Nilörngruppen 20% samt Cloetta som jag är upp 20% på. Båda är exklusive utdelningar.
Sänket har varit Amhult2 -12%, Kopparbergs -9% och Protector +4%. Protector har i alla fall gjort en fin återhämtning efter Q1-rapporten. Ligger kvar med mitt innehav trots debaclet med Konkurrensverket. Den positiva magkänslan har dock förändrat sig en del efter misstankarna om riggade avtal som Söderberg & Partners är misstänkta för.


Har under årets första 3 månader viktat upp mer i AOJ, Protector och lite Investor. Bolag som ska upp i andel i portföljen är Probi och A2 Milk.
Både Probi och A2M är bolag som till synes har en hög värdering och lustigt nog så handlas de båda till p/e 38. Tillväxten i dessa bolag är rysligt hög och så även värderingen. Men ändå superintressanta ase då tex A2M är mitt uppe i sina lanseringar i UK, USA och Kina. Stora marknader och där potentialen är enorm. Kommer att skriva mer om detta mejeribolag framöver.
Snart bör det väl också komma en liten analys av A2M från http://framtidsinvesteringen.blogspot.se/.
Håll till godo!

Sparandet

Här går det långsammare. Både jag och frugan jobbar 50% och är föräldralediga 50%. Ger inget enormt klirr i kassan direkt men det blir 5 000kr här och  10 000kr där ibland. 
För april så har vi satt av 12 000kr till Avanza och 2 500kr till buffertspar. 

Maj månad kommer blir en bra sparmånad då vi kommer att få 49 000kr i utdelning från vårt onoterade innehav. Detta är brutto och skatt ska dras och betalas in i november.  Men 35 000kr av dessa kommer vi kunna skicka in på Avanza utan problem. 

Summa aktier

Avanzaportföljen - 1 139 933kr
Onoterat innehav - 123 600kr
Kronfönster (onoterat)- 19 000kr

Totalt: 1 282 593kr

Målet för i år är att komma upp till 1,5 Mkr vilket kan vara rimligt om börsen inte rasar ihop.
Det är också första året på länge som vi inte planerar att åka utomlands på semestern vilket borgar för en betydligt mer fetare plånbok.
3 kommentarer:

 1. Riktigt trevlig läsning.

  Verkar som din portfölj verkligen tagit fart och börjat snurra på allvar nu :)

  Kul att läsa vilka bolag som gått bra respektive dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack det har tagit sig kan man säga. Tyvärr var 2016 ett år med väldigt lite sparande. Men nu blir det andra bullar. Siktar på 1,5mkr för portföljen innan årets slut.

   Radera
  2. Hehe ja men så blir det ibland antar jag :)

   Har som förstått att jag inte kommer kunna hålla den sparkvot som jag har för alltid heller. Förr eller senare kommer det barn vars aktiviteter och blöjor kommer kosta allt.

   Håller jag mig på en sparkvot på 10% får jag däremot vara nöjd

   Radera