måndag 11 juni 2018

Återinvesterar utdelningspengarna

I slutet av maj mottog vi våran största utdelning för året och det var för vårat onoterade innehav där min bättre hälft arbetar. Direktavkastningen på innehavet är 24,5% för i år och på vårt innehav på 163 500kr fick vi alltså 40 000kr i utdelning. Det är mer i utdelning än vad jag får på hela min aktieportfölj på Avanza  på 1,4Mkr. Så onoterat kan absolut vara värt att investera i om du får chansen och om företaget är rätt.

Investeringen i det här bolaget har vi till hälften finansierat med att låna upp på bostaden för några år sedan och då till en ränta på 1,5%. Vi har redan amorterat bort lånet och det har uppenbarligen varit en riktigt bra affär. Belåning är fantastiskt om det används till rätt invsteringar och kan verkligen hjälpa avkstningen på traven. Jag personligen är inte negativt inställd till belåning men har för närvarande ingen belåning i min "vanliga" portfölj.

Pengarna har inte gått in till Avanza-depån den här gången utan återinvesterats i ett annat onoterat bolag. Nämligen Hernö Gin.
Jag ansäkte om 1000 aktier a 37,50kr och blev tilldelad 100%. Det ska bli kul att hänga på denna resa och även om värderingen är väl tilltagen i nuläget så växer man från en ganska låg nivå vilket förhoppningsvis ger höga två- eller tresiffriga tillväxttal på vinsten kommande år.

Jag har själv några kollegor på jobbet som investerade i Hernö redan 2013 (eller strax innan) så lite sen på bollen känner jag att jag är i förhållande till dem. Särskilt då det har funnits tillfällen tidigare som jag har avvisat då jag egentligen inte fattat storheten i produkten.
Men får tacka Magnus Andersson för att han uppmärksammade oss andra om nyemissionen.

9 kommentarer:

 1. Du vill inte sälja aktierna till mig för 200.000 kr? Fin budpremie ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe:) Hade varit en bra affär. För dig!

   Radera
 2. Hej, gin är intressant om än mer som dryck än aktie för mig. Hur är smaken? Värt att köpa och testa om man gillar kraftig enbärssmak? Hälsningar T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara druckit ”original” än så länge. Men fräsch, blommig och lite kryddig. Du måste absolut testa om du gillar Gin!

   Radera
 3. Låter väldigt intressant. Vad är det för bolag och hur hög är risken? Det finns ju ett antal bolag som ligger runt 20% i direktavkastning, men då har ofta kursen fallit under låååång tid och bolaget kommer garanterat att sänka utdelningen till mer rimliga 8-10%. 24% låter för bra för att vara sant, varför behåller inte företaget själv en större del av pengarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett konsultbolag som håller aktiekursen nere om man säger så. Därav den höga direktavkastningen samt att man kan dela ut hela vinsten. Hade de varit börsnoterade så hade kursen absolut värderats upp givetvis. Men det är inget litet bolag det här utan marknadsledande i sin bransch.

   Radera
 4. Tjeena! Vart köper du dina onoterade bolag? Sen får du gärna uppdatera din portfölj :)

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
 5. Inga nya blogginlägg snart? Sommaruppehåll? :) Jag undrar förresten också hur du köper dina onoterade bolag.

  /Utdelningsälskaren

  SvaraRadera