fredag 20 juli 2018

Semesterstiltje

Bloggen har som ni ser tagit en lång semester. Trodde nog att jag skulle hinna blogga en del ändå men jag har varit på resande fot med familjen och vädret har gjort sitt till för att det inte ska bli några datortimmar för sig själv. Tricket är att blogga regelbundet och inte skriva allt för mustiga inlägg för att få flyt bland inläggen.

Vi är mitt inne i en som vanligt spännande rapportperiod och några viktiga bolag har rapporterat. Evolution Gaming kom med en rktigt stark rapport där både tillväxt och marginal rosades av marknaden. Jag valde att sälja av mitt lilla innehav om 100 aktier och nöjde mig med 22% upp från köp. Må hända att det är en dum affär men inte omöjligt att jag kör ett återbesök till live casinot när/om sentimentet skulle vända till det negativa och kursen känns attraktiv.

Försäljningen tog bort min lilla belåning som jag hade och jag valde att köpa 200st Essity i stället. Ett bolag som likt mina investmentbolag kan tänkas ha på lite längre sikt. Jag behöver ha lite förutsägbar business i min portfölj för att kunna sova gott om nätterna. Nya tuffa affärsmodeller och produkter kan säkert ha bättre potential. Men då jag verkligen skulle bli nöjd med 10-15% avkastning årligen så tror jag att jag kan få det även med en del Large Cap i portföljen.

Jag har försökt begränsa min tid från börsen och Twitter nu under semesterveckorna och det har varit ganska skönt då portföljen gått riktigt dåligt emellanåt men har nu återhämtat sig. Ligger nu på ca 6% för året. Inget jag är direkt nöjd med med tanke på den tid som lagts ner på portföljen. Men men, året är inte slut ännu och det finns nog en del lärdomar att dra efter detta år.

Imorgon så är det styrelsemöte med grabbarna i vårt gemensamma fastighetsbolag. Då dricker vi öl, grillar och lägger upp inversteringarna för kommande år. Det blir kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar