torsdag 9 juni 2016

Börsintroduktioner


Jag har nu anmält mig för 3 kommande börsintroduktioner. Eller IPO (Initial Public Offering) som vi säger numera i Sverige.


ProvideIT.
Litet haussat börsbolag som faktiskt ser lite intressant ut. Bolaget har bara funnits sedan 2012 men uppvisar redan stark omsättnings och vinsttillväxt. Den blev övertecknad till 1800%:).
Jag fick endast 700aktier för 7,2kr styck. Bättre än inga och det blir väl till att sälja av dessa ganska kort efter första handelsdagen som jag tror är runt 26-27 juni.

Nordic Waterproofing
Underleverantör till byggindustrin och levererar som namnet antyder tätskikt till tak. Inget spännande över detta bolag mer än att de har fina marginaler och kommer erbjuda en attraktiv direktavkastning.
Tecknat mig för endast 300aktier i en depå. Lite menlöst kanske. Borde laddat alla depåer med liknande volym.

Academedia
Här har jag tagit i lite mer kan man säga. Kommer att teckna upp mig för ca 100 000kr fördelat på tre olika depåer för att öka chanserna lite. Får se hur det går.
Jag är inte jättesugen att äga svensk skola på sikt då jag tror att det kan bli en ganska tråkig investering efter att marknaden har gjort sin uppvärdering. Denna notering kommer till en generös rabatt som en kompensation för den politiska risken. Anser själv att den politiska risken är betydligt större här än i Attendo.
Det som kan drabba friskolorna på sikt skulle kunna vara om man tog bort det fria skolvalet vilket är en anledning till svenska skolans "förfall". I alla fall om man ska tro lärarna.
Det fria skolvalet gör att friskolorna kan plocka "russinen ur kakan" då konkurrensen blir hög. Positivt för den skolan men kan bli negativt för den kommunala som oftast får sitta kvar med de svaga eleverna och invandrarna. Det skapar ingen bra dynamik i klassrummet.

Många friskolor erbjuder också de lite "billigare" programmen. Alltså teoretiska. Klart man kan göra mer i vinst om man slipper erbjuda fordonsteknisk- eller estetiska program.

Nå väl. Börsen är börsen och här gäller det att spela sina kort rätt så jag skickar in en anmälningssedel.

Hur gör du med alla introduktioner?

4 kommentarer:

 1. Gällande academedia har jag som du valt att teckna på 3 depåer och se om detta bidrar till ökad tilldelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för tilldelning då:). Kan nog vara bra att hålla på innehavet några dagar innan man säljer. Var lönsamt i Attendo i alla fall.

   Radera
 2. Ansöka om en snabb och bekväm lån för att betala räkningar och att starta en ny finansiering av ditt projekt på en billigaste ränta på 2%. Inte att kontakta oss idag via: elijahloanfirm@outlook.com med lånebeloppet behövs eftersom vårt minsta lån erbjudande är 1,000.00 till något val av lånebeloppet . Jag är certifierad, registrerad och legit långivare. Du kan kontakta mig idag om du är intresserad av att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen, processen som lånevillkoren och hur lånet kommer att överföras till dig. Jag behöver din brådskande svar om du är intresserad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du verkar jätteseriös som gör reklam i kommentatorsfält på bloggar...

   Radera