måndag 13 juni 2016

Negativ vecka att vänta

En riktig rivstart på börsveckan fick vi denna måndag. Om man låg kort vill säga.
Depån tappade som för många andra.
OMX30 har nu backat -10,3% i år men då har vi också fått utdelningar från de allra flesta bolagen.

Jag har nu aktiverat superlånet hos Avanza vilket jag nu kan använda som en krigskassa om vi står inför ett redigt nedställ. En kredit på totalt 250 000kr. Ganska mycket pengar som måste hanteras förståndigt. Är inte sugen på att få någon ytterligare hävstång på nedsidan men och andra sidan så kan krediten fungera som likvider när jag ska teckna mig inför en börsintroduktion. Och då utan att jag behöver sälja något för samla ihop cash.

Frågan är väl hur mycket risk man ska ta på sig innan Brexit-omröstningen. Klokt att avvakta belåningen med andra ord.

Det gäller nu att vara lite engagerad i bevakningslistan när börserna faller. Aktier som inte är relaterade till Brexit men ändå åker på stryk är väldigt intressanta att kika närmare på.
Bahnhof, Attendo och Amhult2 är tre bolag som jag noga följer för att eventuellt öka i.
Om SAS-preffen fortsätter sjunka så kommer jag nog att plocka in några fler aktier där.


Paradox - Många som nu tar hem vinster kan man tänka sig. Aktien är ner -14% på en vecka.
Kanske kan det bli ett gyllene tillfälle för oss eftersläntrare som inte fick  någon tilldelning att hoppa på här om aktien ska fortsätta söderut. Har egentligen ingen uppfattning om vad en rimlig köpkurs bör vara. Men ska absolut titta närmare på bolaget de kommande dagarna och bestämma mig för en rimlig köpkurs.

Nästa börshändelse för egen del blir att invänta tilldelningen i Academedia. Har tecknat för 58 000kr men förväntar mig något mer än minitilldelning.

Go kväll


2 kommentarer:

 1. Paradox aktien har egentligen ingen historik och är så pass ny, har varit nyfiken jag med. Men jag tror jag kollare vidare på H&M tillsammans med Hemfosa. Känner att jag måste grunda på bred front till och börja med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bolaget har dock en fin historik med bra lönsamhet och tillväxt.

   Men nu känns det som att det kommer bjudas på bra köplägen för den tålmodige. Det gäller att inte köpa för tidigt bara. Marknaden överdriver alltid nedgångar som uppgångar.

   Radera