söndag 19 juni 2016

Det vankas semester


Sitter nu och skriver mitt sista inlägg på ett tag då familjen tar sitt pick och pack och åker till Italien i två veckor.
Tajmingen känns onekligen rätt då vi har haft konstant regn de senaste dygnet.

I år så kommer jag ta 6v semester + 1 vecka föräldraledighet under sommaren. En riktigt bra sommar med andra ord. De närmsta två veckorna så kommer jag inte har jättestor möjlighet till att stirra på börsskärmen och det inte är väl inte heller tanken med semester.

Har under veckan gjort några småköp. Fyllde på med några SAS pref, Sampo, HM och Bahnhof.

Brexit och rapport från HM

Min strategi i börskaoset är att handla när det ser som mest dystert ut. Jag tror inte att Brexit kommer vara förödande för Europa på sikt. Tror det skulle kunna vara värre om något land vil lämna euron likt Grekland var nära att göra för ett par år sedan. Skulle det bli riktig panik och fantastiska kurser på bolag jag gillar så kan jag alltid aktivera min kredit för att storhandla.

På onsdag så kommer HM med sin halvårsrapport. Kommer bli en viktig rapport för oss aktieägare och vi får se om vi skönjar en ljusning eller om bolaget fortsätter med negativ vinsttillväxt och tunnare marginaler. Är aktien ett fynd eller anpassar den sig bara till HMs nya kostym och en värdering likt börsen i allmänhet? 


Portföljen

Portföljen mår sådär för tillfället. Visserligen bättre än index men minus är minus vilket betyder att det inte tjänats några pengar under det första halvåret. Trots utdelningar.
Det börjar kännas mer och mer nu med dessa svängningar när man börjar komma upp i en lite mer respektabel portföljstorlek. 10% ner blir nätta 100 000kr som kan raderas ut i ett nafs. 

Det är då man börjar mumla sitt mantra om långsiktighet och allt det där...

Nej nu hinner jag inte skiva mer då jag ligger lite efter med packningen. 

Ses på Twitter!


5 kommentarer:

 1. Hej !

  Är en ny läsare så har inte läst alla dina inlägg. Men ser att du har intresse för skog.

  Hur ser du på skogsbolag så som SCA, Holmen men även bolag som Billerud Korsnäs som uppenbarligen använder skog till deras produktion?

  Hur ser framtiden ut?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Skog är en fantastiskt fin tillgång att äga men inget jag har i min aktieportfölj. Jag är nog mer inne på att köpa fysisk skog i så fall.
   Kanske Holmen som ett utdelningscase om man väljer aktieägandet.

   Skog är för närvarande väldigt dyrt inget att äga om man inte har kontanter att köpa för och ett stort intresse. Avkastningen blir bara ett par % per år. Svårt att få kalkylen att gå ihop med belåning.

   Men jag har inte valt att plocka in några renodlade skogsbolag i portföljen pga av en cyklisk bransch där virkes- och pappersmassapriser kan variera kraftigt.

   SCA är ett bolag jag vill äga men just nu så ligger värderingen lite väl högt för min smak.Utdelningen på 2,3% lockar inte heller.
   Men ett otroligt fint bolag och det kommer säkert komma in i portföljen någon gång!

   Tack för att du tittade förbi

   Radera
  2. Grymt, tack för svar!

   Håller med om SCAs värdering och direktavkastning men kvalité kostar väl lite, får köpa när den dippar då och då.

   Radera
 2. Njut av semestern, är bara bra att komma bort en sväng från datorskärmen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Idag var i alla fall en trevlig dag att glo på börskärmen:).

   Radera