tisdag 5 september 2017

Utdelningar augusti

Kan inte kalla mig för en utdelningsinvesterare direkt men jag gläds ändå åt de utdelningar som trillar in varje månad.

Jag har t.o.m varit så pass sugen på ökad direktavkastning i portföljen att jag jag ökat upp portföljens andel i REITS och preffar.
Omega Healthcare plockades in i somras (+1,2% kursutveckling) samt att jag ökade upp lite i Corem pref (+2,5%samt en liten skvätt Hancap pref (+2,5%.
Jag handlade nu dessa inte bara för att jag vill ha utdelning utan främst för att jag tycker att de skulle kunna uppvärderas en smula då direktavkastningen känns väl hög. Så liten uppsida i kursen ser jag samt hög direktavkastning. Det känns som en rimlig risk att ta nu när börsen tuggar på nedåt.

Utdelningar Augusti

Totalt 1.354kr netto har betalats ut till depån.
En obetydlig del i portföljen men kul ett viktigt tillskott. Och när jag tänker efter så är det nog inte så dåligt för att vara en lugn utdelningsmånad då det motsvarar ca 10% av mina månadsinsättningar. 


Totalt för året är 26.926kr och jag ligger 5.300kr efter förra årets totala utdelning. Kommer inte att slå det i år såvida jag inte åker på någon akut besatthet för preffar. Borde inte ske dock. 

Den lilla skvätt jag har i SAS-preffen behåller jag tills inlösen. 
2 kommentarer:

 1. Fina utdelningar! jag gillar också OHI och har 150st i portföljen och en bra klump med preffar. Det är kul med utdelningar då kan man köpa oftare ;).

  Gillar din blogg förresten, lägger till den i min blogglista!

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Jag får ta och göra detsamma. Redig direktavkastning på portföljen din.
   Är dock inte lika förtjust i preffar som dig:). Men de har stått sig bra senaste året. Har varit ett bra alternativ till "kassa".

   Radera