söndag 10 januari 2016

Tobii-Podtips


Tobii är verkligen ett av börsens mest spännande bolag. Aktien har visserligen gått som en raket men har på senare tid pressats rätt rejält av ett hyfsat säljtryck. I skrivande stund 61,25kr.
Pengabloggen har gjort sina första köp och jag kommer att fiska så fort den får oförtjänt med stryk.17 december kom man med nyheten 

"Tobii, världsledaren inom eyetracking, och Microsoft meddelar idag att Tobiis eyetracking-plattform erbjuder stöd föransiktsidentifikation i Windows Hello och därigenom snabbare, enklare och säkrare inloggning. Tobiis plattform är den enda eyetracker som erbjuder stöd för Windows Hello. Tobii kan därmed erbjuda tillverkare av bärbara datorer, bildskärmar och datortillbehör både biometrisk ansiktsidentifikation i Windows 10 och ögonstyrning genom en och samma sensor."

"– Teknologi har en grundläggande uppgift att förstå människor bättre och förenkla för oss i vår vardag. Med Windows Hello behöver man inte komma ihåg sitt lösenord för att logga in, säger Oscar Werner, affärsområdeschef Tobii Tech. Microsofts intresse att få eyetracking att funka för Windows Hello är ett bevis på det värde som våra teknologier tillsammans tillför, både nu och i framtiden."

Denna nyhet fick aktien att skjuta i höjden och toppade på 81,5kr. Är glad att jag inte var den euforiska köparen:).  Sedan dess har den tappat nästan 20%. 


Intervju

För er som inte känner till Tobii mer än till aktien så rekommenderar jag starkt denna intervju i Framgångspodden med en av grundarna och numera VD Henrik Eskilsson. Han presenterar bolaget och man blir verkligen fascinerad över deras resa och vilket fantastiskt bolag de faktiskt har skapat. 

Mycket nöje!

2 kommentarer:

 1. Äger själv lite aktier i Tobii och har ca 3% av min aktieportfölj investerad i bolaget. En väldigt liten del alltså. Jag fokuserar i huvudsak på utdelande och långsiktigt stabila bolag, men jag anser att en liten post i Tobii kan man allt ha just eftersom det är ett så otroligt spännande bolag med framtiden för sig.

  Tråkigt att den återigen är nere under 60kr, närmare bestämt 58,75kr. Men långsiktigt är jag fortsatt positivt inställd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det en riktig seg utveckling faktiskt. Lite förvånad med de positiva PM vi har i ryggen. Men men. Det gäller att inte handla för mycket åt gången. Ju mer den går ner, desto större uppsida när det väl vänder:).

   Radera