fredag 27 maj 2016

Milstolpen som fick gehör på Twitter


Postade min status igår på Twitter efter att månadssparandet trillat in på depån och vilken respons det fick. Riktigt kul. 318 "likes" och 42 kommentarer. Blev rätt förvånad själv må jag säga.

Det vittnar i alla fall om det enorma intresse som finns där ute för sparande och ekonomi.
Vi är många där ute som drömmer och gnetar med våra investeringar. Som varje månad gör avkall på impulsköp och rolig spontankonsumtion för att istället ägna oss åt investeringar och sparande, för att någon gång i framtiden ha jobbat ihop en förmögenhet som gör att vi själva kan diktera villkoren en måndag morgon.

Vi är många som har kommit en bra bit på vägen men också många som kommit olika långt. Slås av hur många det faktiskt är som jobbat ihop en eller ett par miljoner men är fortfarande ganska unga.

Jag, eller vi kanske jag ska säga efter som vi är två om detta (i hushållet) representerar nog mer den stora massan i sparandet. Vi är inte lika dedikerade som Miljonär innan 30 eller Fri vid 42 i att nå våra finansiella mål snabbt utan lägger ganska mycket pengar på annat också. Resor, inredning och restaurangbesök. Ni vet allt det där goda i livet:).
Däremot så är vi grymma på att äta billigt och att alltid se till att vi har ett hyfsat högt kontinuerligt sparande månad för månad och att aldrig göra avkall på det som ska in i portföljen. Sedan så har vi båda jobb som genererar en varsin jobbonus varje år som boostar månadssparandet.

Med takt med att utdelningarna också växer för varje år så har vi också där en extra växel till månadssparandet. 

Bara i maj så har vi kunnat investera 20 000kr från lön och 13 200kr från utdelningar vilket blir hiskeliga 33 200kr i nysparande. Det är fantastiska summor som verkligen accelererar ränta på ränta-effekten över tid.
Utdelning maj


Jag njuter själv av att se andra dela med sig av sina framgångar på bloggar och Twitter så fortsätt gärna så.

Just nu ligger jag med 41 000kr i likvider som inväntar att få hoppa in i marknaden. Jag kommer att avvakta en lite surare börs innan jag handlar. För eller senare så kommer vi få en mer pessimistisk vecka som präglas av "Brexit" och negativ statistisk från Kina eller USA vilket kommer erbjuda betydligt bättre köplägen.
Den här veckan var ingen sådan vecka.

Ha det bra börsnördar

2 kommentarer:

 1. Stort Grattis, hur länge har ni sparat? Från 2011?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Det är vår första miljon på Avanza men vi har en del onoterat också så egentligen har vi aktier för ca 1 130 000kr. Men eftersom de inte syns så gläds man mer av att ha uppnått målet i sin "vanliga" aktieportfölj:). Psykologi...

   VII har sparat främst från 2012 då vi bakade ihop våra gemensam tråkiga räntespar och köpte aktier stället.

   Radera