söndag 3 april 2016

Spartempot


Ja det är maklig styrfart som gäller för Pengabloggens avsättningar. Och det går långsamt.
Har satt av 33 000kr eller 11 000kr/månaden till aktieköp. Vi amorterar fortsättningsvis 4 100kr i månaden på bolånet vilket känns lite högt  nu när frun är föräldraledig.
1000kr var går till varsitt buffertsparande.
Det ger oss ett samlat sparande på 17 000kr/mån vilket jag ändå är nöjd med trots den lägre inkomsten vi har varje månad.

Vi kommer nog att se till att vi får ännu mindre ut i månaden genom att gå från 4 föräldradagar i veckan till 3. Känns lite dumt att "slösa" på föräldradagarna när pengarna går in på sparkontot. Bättre då att ta ut färre och spara dagarna för framtiden. Ni föräldrar där ute vet ju hur värdefullt det är att ha kvar föräldradagar i stället för att behöva gå ner i tid. Det har i sin tur påverkan på den sjukpenninggrundande inkomsten för nästa barn tex.

Sparmål 2016

Mitt mål för 2016 är nu 192 000kr och det ännu mer stretchade målet 200 000kr.
För att nå fram till 192 000kr så behöver jag sätta av i snitt 16 000/mån. Jag har då kalkylerat att med månadsinsättningarna plus bonusar och utdelning från det onoterade innehavet ska komma upp i de nivåerna. 
120 000kr ska komma från lönen och jag räknar med att kunna sätta in 30 000kr från min bonus och sedan 45 000kr från utdelningen. Det är vad jag hoppas ska ske. Jag blir varse i april/maj när allt blivit utbetalt. 
Sedan så kan allt inträffa och bilen går sönder och allt det där tråkiga som man inte kan påverka. 

Den svåraste utmaningen kommer vara att sätta av 10 000kr från lönen varje månad. Särskilt nu när vi ska ta ut färre föräldradagar.

Men men. Vill man komma någon vart så får man kämpa lite:)!

Trevlig söndag på er

3 kommentarer:

 1. Om jag minns rätt så ska man ta ut 5 dagar/vecka from barnet är 1 år om man ska behålla sina ISG dagar. Kolla upp det så det inte blir en tråkig överraskning. Men ni kanske redan har koll på det ;)

  Mvh/XO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har väl halvdålig koll måste erkännas. Har mer gått på rekommendation från andra. Men du har nog rätt från 1 år. Vi är fortfarande inom år ett här och har jag förstått allt rätt så påverkas inte SGI om man tar färre än 5 dagar? Inom första året alltså:).

   Radera