lördag 4 februari 2017

Månadsrapport januari

Då jag är på semester i tre veckor så blir det inte mycket tid till Twitter och ekonomibloggar. 
Men jag tänkte i alla fall knåpa i hop ett litet inlägg från mobilen.

För övrigt rätt tidsödande och skriva på mobilen. Risk för lite extra stavfel också!

Januari började helt ok med en uppgång i portföljen på 3,32%. 
Mycket tack vare Protector som har återhämtat sig bra från kursfallet förra hösten. Protector steg med +8% i januari  och har såklart stor påverkan på min avkastning.

Protector kommer lämna rapport på fredag 10 feb. Mycket spännande rapport och det mesta fokus kommer att ligga på hur väl man lyckats stävja den negativa utvecklingen i Danmark. Prishöjningar måste till och dåliga kunder ut.

Två bolag och numera twitterfavoriter som gått starkt (som också finns i min portfölj) Moberg Pharma och Catena Media. Får se hur de står sig efter rapporterna. Kurserna börjar att diskontera en hel del nu.

Har sålt HM vilket jag skrev om tidigare men nyligen också Astra Zeneca. Innehavet i Astra var alldeles för litet och kändes lite onödigt att ha en post på 30 000kr där. Den åkte ut på 384kr för ett par veckor sedan.

HM lämnade en hyfsad rapport häromdagen men jag tänker inte vända på klacken och börja köpa. Inte ännu i alla fall. 
Ska mycket till att leverera på de nya målen att växa med 10-15% årligen. Skulle gärna vilja få tillbaka mätetalet kring jämförbara butiker igen. 
Deras nya utdelningsplicy om att dela ut 2ggr/år och föregående års vinst tyder inte på styrka i mina ögon. 
Min tro är att aktien inte kommer att levera de kommande 12 månaderna och då avtår jag hellre. Jag kan såklart ha fel men det kan jag isåfall leva med:).

En annan anledning till dessa två försäljningar är att kunna fylla på i mina befintliga innehav och ge dem större inflytande i portföljen.

Har med dessa pengar fyllt på lite i Catena Media, Dometic och Bahnhof samt betat ner belåningen som nu ligger nära 1,5%.

Utdelning 

Tre bolag har delat ut och jag har mottagit 1 028kr netto. Tackar för det.

Northwest Healthcare P- 226,50kr
Disney- 381kr
Alm Equity pref- 420kr

Totalt 1 028

Veckan som kommer blir fokus på semesteraktiviter och lite tid till börs. Kanske gör lite småköp i portföljinnehaven om det bjuds på dippar. Kan tänka mig att öka i nästan alla mina innehav just nu.

Sparandet har inte existerat i vår familj denna månad förutom till lilleman och lite amorteringar samt buffertspar. Men det roliga sparandet, det som går till portföljen har lyst med sin frånvaro.

Ha det bra så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar