söndag 16 augusti 2015

Uppdatering Kraft Heinz


Ett av mina nyare inköp i portföljen är Kraft Heinz Company (KHC) som är en ny sammanslagning i Berkshire Hathaway och investmentfirman 3G Capitals regi.

En stor del av caset är att man kapar kostnader och trycker upp marginalerna. Man tror sig även kunna med hjälp av Heinz globala distributionsnät kunna öka den organiska försäljningen för Krafts klassiska produkter.

Kraft Heinz släppte i måndags (10/8) sin Q2-rapport, men då samgåendet mellan bolagen blev genomfört 2 juli, vilket var efter 2 kvartalets stängning så har man valt att rapportera siffrorna för Kraft och Heinz var för sig.

Siffrorna i korthet:


Man redovisar en vinst per aktie (EPS) med $0,98, Slår förväntningarna med $0,14.
Försäljningen minskar med -4,8% till $4,52md. Man missar förväntningarna med $180mlj.


Kraft
Försäljning sjönk med 4,9%.
I de siffrorna hittar vi en negativ valutaeffekt på 1,4%. Resten beror på lägre prissättning samt lägre efterfrågan på vissa produkter.

Heinz
Försäljningen sjönk med -4,1% från $2,73md föregående år till $2,62md men då är valutaeffekterna hela -9,4% för detta kvartal. Samt en avyttring av en verksamhet i UK som påverkade negativt med -0,6%
Den organiska försäljningen ökade dock med 5,9% samt att volymerna steg med nästan 2%.
För Heinz intjäning så finns det en ordentlig hävstång i resultatet om "superdollarn" börjar lugna ner sig lite.

"The company is focused on the difficult and challenging process of integrating our two businesses," Kraft Heinz CEO Bernardo Hees, said in its earnings report. "We have a lot of hard work ahead of us as we continue to design our new organization, always putting our consumers first."

Man har nu aviserat att KHC kommer att skära ner på 2 500 jobb i USA och Kanada som ett led av kostnadsbesparingarna på $1,5md. 700 av dessa kommer att tas från Heinz huvudkontor i Chicago.

Man kan väl säga att det är Heinz som är den lysande stjärnan av dessa två. Här är det främst valutaeffekter som tynger resultatet.

Nu får vi helt enkelt sätta oss ner och vänta på att 3G Capital med Warren Buffet vid rodret ska skapa något större och bättre av dessa två stora anrika amerikanska matvarujättar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar