måndag 30 maj 2016

Dagens köp

Idag var var en bra dag på börsen. Portföljen upp med 0,8% mot index 0,24%. Protector och Kopparbergs agerade draglok.

Som ni ser så var jag snabbt inne på morgonen och handlade. Fick lite känsla för uppgång och vill vara med snabbt innan kurserna klättrade allt för mycket norrut. Blev en hyfsad kurs i Protector i alla fall som stängde på 79,75NOK.


Fyllde på portföljen med lite utdelningspengar idag och det blev 100 aktier i Protector för 77kr styck samt 30st H&M a 259kr och 20st Kopparbergs för 272kr.
Kändes lite tråkigt att köpa Kopparbergs för 272kr när kursen legat betydligt billigare under flera månader. Jag har som billigast köpt på 211kr men för inga större summor.
Bolaget har bra tryck i försäljningen och ökade vinsten med 50% nyligen vilket talar för en fortsatt god utveckling framöver. Dumt att snåla när man springer på kvalité.

Börsveckan analyserade bolaget i senaste numret och har en riktkurs på 300kr inom 12 månader. Det känns fullt rimligt och det skulle i så fall vara en värdering som bolaget växer in i relativt snabbt.

Med dagens köp har mina framtida utdelningar ökat med ca 605kr. Inga jättesummor men ändå pengar. Utdelningshöjningar finns att vänta i både Protector och Kopparbergs så det bör bli betydligt mer än så på sikt.

Nu finns endast 20 000kr kvar i kontanter som jag spar till en riktigt röd börsdag.
Portföljvärdet är nu på 1 015 000kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar