fredag 9 november 2018

Cash i portföljen för första gången på länge


Portföljen har börjat återhämta sig och så även för er läsare antar jag. Extremt tvära kast och värden raderas bort på några dagar. Lite stressande om man är fullinvesterad. 

Jag har inte köpt så mycket under nedgången tyvärr då jag var fullinvesterad som sagt.  Jag har däremot avyttrat en del innehav nu under upprekylen så som Asiakastieto som jag sålde med en rätt ok vinst, +8%, samt Titon Holdings som jag ägt ett tag. Här blev det plus minus noll exklusive courtage och utdelningar. De handlas på Londonbörsen och är rätt svåra att sälja pga likviditeten. 

Jag ligger nu med ca 60 000kr i cash och ska försöka hålla hårt i de pengarna. Som ni ser på grafen ovan så har portföljen ett tekniskt stöd kring ca +8% och när det stödet är uppnått så kommer kraschen. Inget just nu pekar på att mönstret kommer att ändra sig mer än att rasen kanske blir större:). Kommer kännas bra nästa gång att ha likvider som kan stoppas i arbete. 

Platsbyten på toppen

Mina 5 största innehav är just nu:

Bahnhof 11,8%
Cherry 11,5%
A2 Milk Co 11%
Sampo 10,5 %
Investor 9,8 %

Cherry är den aktie som gått överlägset bäst för mig efter börsdippen. En kanonrapport samt uppköpet av Mr Green har verkligen matat på med nytt bränsle.
Funderar på att ta hem lite vinst här och kanske gå ner till en portföljvikt om 6-7 %.
Frågan är om det goda tillväxten håller i sig eller om det var väldigt speciella tillfälligheter som ledde fram till den organiska tillväxten på 46 %. Jag har ju varit med på uppgången och nedgången i LeoVegas så det känns viktigt att inte bara ryckas med utan vara försiktig helt enkelt.

Bahnhof står mest och stampar trots en riktigt bra rapport där man fortsätter att växa samt att serverhallen Elementica snart kommer att börja byggas. Dock har Bahnhof en premievärdering och det är väl rimligt att tro att aktien kommer ligga i någon form av konsolideringsfas ett tag innan nästa ryck upp kommer. Kanske är det nyheter kring Elementica som kommer vara triggern framöver. P/E liggerpå höga 36  men man växte vinst per aktie med 32 %.

A2 Milk är en extremt volatil aktie just nu. VD har storsålt och Nestlé ger sig in och konkurrerar med en egen produktserie av A2-mjölk.
Jag ligger kvar med innehavet då jag inte tror på några snabba förändringar hos konsumenterna. A2 är first mover och har ett starkt varumärke. Men kanske kommer det att visa sig att varumärke betyder mindre än vad man kan tro och att både marginaler och försäljning viker.  Är lite osäker över hur jag ska göra här framöver.

Sampo är ett av få bolag som jag ökat lite i under dippen. Inga stora köp men 10 aktier här och 10 aktier där typ. Stabilt bygge där Nordea är svarta fåret med sämst kundnöjdhet och lönsamhet av storbankerna. Istället så har man nordens mest välskötta bolag If (samt Topdanmark) som fortsätter leverera tillväxt och ökad lönsamhet, vilket ökar på utdelningarna till moderbolaget. Höjd utdelning till våren att vänta alltså!

Investor behöver ingen närmare presentation men jag är nöjd med att innehavet har klättrat upp till topp 5. Är det någon aktie som jag inte är orolig över hur dagskursen rör sig så är det Investor. Bra differentiering av bolag och bra fördelning av sektorer. Verkstad, försvar, telecom, bank och hälsovård för att nämna några. Ska mycket till om jag ska sälja och ökar gärna på dippar runt 350-360kr. 

Nästa vecka är det visning på en liten hyresfastighet som vi är intresserad av. Hoppas den inte gör en besviken så vi kan slå till på ännu en innan året är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar