fredag 28 december 2018

Årets sista aktieaffär


Ja det blev en sista affär tillslut. Lite långdragen sådan då den gjorts upp privat och dragit ut på tiden med postgång och överlåtelseavtal som skickas fram och tillbaka.
Jag ökade upp i Hernö Gin med 1200 aktier a 43 kr. Totalt 51 600 kr och jag har nu totalt 2200 aktier.
Vad jag har förstått så har det gjorts upp affärer på bra mycket högre kurser den senaste tiden så jag antar att jag får vara nöjd med affären.

Mina första aktier tecknade jag upp mig för i våras i och med nyemissionen på 37,50 kr/aktie. Jag betalar nu några kronor mer vilket blir 14,6% högre i kurs. Det som har drivit kursen är nog främst en riktigt bra rapport där man ökade försäljningen med 88% och rörelseresultatet med 85% samt samarbetet med finska Altia som kommer kunna jaga på försäljningsökningen betydligt.

Kul med lite större andel onoterat i portföljen och mindre fokus på att kolla volatila kursgrafer dag efter dag. Jag ser ändå investeringen i Hernö som en liten (enbärs)krydda i portföljen och jag har inga planer på att öka på min position. Dock en krydda som har lämnat förhoppningsstadiet och levererar riktigt bra operationellt.

Nackdelen med onoterat är att de inte är särskilt likvida och det kan ta sin tid att sälja av till en kurs som du själv och köparen är nöjd med.
Jag och min fru har sedan tidigare också en del inversterat i hennes arbetsgivare som också är ett onoterat bolag. Så vi vill inte låsa upp allt för mycket kapital just nu.

Allmän portföljsummering kommer närmsta dagarna.


2 kommentarer: