tisdag 5 maj 2015

Bahnhof-Telekombranchens Protector

Inovationer, nytänkande och snabba beslutsvägar rimmar väl med det Bahnhof gör och stämmer i mångt och mycket in med ett bolag som Protector. Båda vill vara utmanarna mot storbolagen och de gör det dessutom med bravur.
Att de siktar på att omsätta 1 mdkr inom några år utan att ta in kapital eller späda ut befintliga aktieägare tyder på stor tilltro till deras affärsmodell. Jag gillar också bolag som guidar rimliga förväntningar och hellre överträffar dem än tvärtom.

Här är länken till rapporten.

Omsättningen uppgick till: 140,5 Mkr (118,8 Mkr)
• Resultat innan avskrivningar (EBITDA) uppgick till: 23.1 Mkr (21,5 Mkr)
• Resultatet (EBIT) före skatt uppgick till: 18,2 Mkr (17 Mkr)
• Resultat efter skatt uppgick till: 14,2 Mkr (13,9 Mkr)
  Kassan är nu välfylld på 134,4mkr

Bahnhof tog som bekant ned förväntningarna i senaste Q4-rapporten och det fick aktien på fall. Se graf.
Man hintade också om att en viss möjlighet fanns att man skulle överträffa dessa förväntningar vilket man nu gjorde vilket fick aktien att klättra 4,5% idag när OMX30 rasar med 2,3%. Helt enkelt ett väldigt positivt mottagande från marknaden.

En viktig del till att jag gillar bolaget är deras fina tillväxt på privatmarknaden som har genererat en organisk tillväxt på ca 16% sedan 2010. Detta nästa helt utan marknadsföringsinsatser. Billigt att vara ett tillväxt bolag om man heter Bahnhof.

Det jag själv var lite extra nyfiken på i denna rapport var information kring den nya serverhallen som ska byggas i Hjorthagen via dotterbolaget "Elementica".
VD säger att  byggstarten kommer att ske under hösten 2015 och att man nu utformar ett prospekt till externa investerare. Hoppas vi aktieägare får lite förtur. Skulle kunna vara ett intressant projekt att investera i.

I det stora hela tycker jag att Bahnhof är ett litet begripligt företag med tydlig affärsmodell och enkla lättlästa rapporter som gör att en icke särskilt IT-duglig person som jag kan känna mig hemma i deras affärsmodell.

Har ett litet innehav på 200 aktier men kommer inte köpa mer efter dagens uppgång.
Gå gärna in och läs rapporten om  ni är intresserade av bolaget. Kanske finaste bolaget på Aktietorget?

Kul kuriosa är att Bahnhof i Q1 välkomnar Avanza som kund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar