onsdag 8 juli 2015

"Jamie Dimon spår börskaos efter Grexit"


Så skriver i alla fall Dagens Industri i underrubriken till till sin intervju med JP Morgans VD i dagens pappersupplaga.
Om Grekland lämnar så kommer vi får se stor turbulens på marknaderna och då pratar vi inte om nedgångar på 3% enligt JD.
Han anser dock att Grekland är för litet för att få någon långsiktigt eller omfattande negativ påverkan.
Känns ju skönt att höra...

Han siar inget om börsen på kort sikt men säger att på 20 års sikt "så ser det anmärkningsvärt bra ut".
"Vi har tekniska genombrott vad gäller till exempel turbiner, solkraft, batterier, datachip, telefoner, big-data-framsteg som kommer att göra livet bättre för mängder a människor."
Han är bullish på lång sikt med andra ord.

I överlag så är han positiv till världskonjunkturen men ser statsskulderna som den största bubbelrisken. Han anser också att riksbankerna bör återgå till ett mer normalt ränteläge även om det skulle bli "smärtsamt för marknaderna"

Han berättar också en del om datasäkerhet och att JP Morgan lägger ner 4 miljarder SEK per år på detta och råder alla att ta hotet på största allvar.
De har realtidsskärmar där man kan följa alla hackerattacker och där man uppskattar attackerna till ett par tusen om dagen.

Dags att ta en position inom "Cyber Security" även fast man är sen på bollen? Vi har knappast sett peaken i denna bransch.

Alltid intressant att läsa om vad Jamie Dimon har att säga om den aktuella ekonomi även om intervjun var i det kortaste laget.

Trevlig semester på er

2 kommentarer:

  1. Otroligt intressant det här med datasäkerhet, något vi garanterat kommer få se mer av i den växande infrastrukturen på nätet. Har du några bra bolag där att tipsa om som ligger i framkant när det gäller just lösningar på it säkerhet?

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja det finns en hel drös med amerikanska bolag så som Fire Eye (FEYE), Cyber Ark Software (CYBR) och Palo Alto Networks (PANW). Även Cisco är på frammarsch här. Kommer skriva ett inlägg om detta inom kort.

    SvaraRadera