fredag 30 juni 2017

Avslutning på börsveckan

Idag var en sån dag då jag tänkte jag skulle lägga minimalt med tid på börsen. Helst ingenting alls.
Och varför då?
Jo för att det mesta tycks gå ner och jag har inga planer på att sälja av i en kommande dipp. Svårt med den berömda tajmingen ni vet.
Jag kanske inte la mycket tid på börsen idag men väldigt många korta besök i depån har det ändå blivit.Dagen började rätt dåligt och min portfölj var ner ca -0,4% hela förmiddagen. Vilket så klart kändes trist då index i vanlig ordning började tugga uppåt och låg istället på ca +0,4%.
Att underprestera mot index med 1 % under en handelsdag känns väl aldrig kul. Då försökte jag istället att lägga ifrån mig mobilen längre perioder för att inte behöva tänka på börsen stup i kvarten.

Även om jag inte vill tro det så påverkas mitt humör beroende hur börsen går. Främst kanske för att jag är fullinvesterad och ingen kassa:). Alltså inte jätteangelägen att ha en bred nedgång på börsen. Även om det skulle gynna mitt månadssparande.

Portföljen har också tappat 4% på kort tid vilket också ligger som en liten våt filt. -33 000kr bara den senaste veckan.

Hur som helst så vände börsen till slut för att stänga på -0,4% och några av mina innehav Attendo, Probi och Nilörn hjälpte till att stänga fredagen på +0,09%. Psykologiskt viktigt att slippa ha det irriterande röda siffrorna på börsskärmen i alla fall.

Så trots en risig start så kändes det ändå som en uppgång fast portföljen slutade näst intill oförändrad.

Med det sagt så påminner en sådan här dag om hur onödigt det är att lägga ner den tiden på att stirra kursgrafer vilket oftast inte ger någonting, såvida du inte ska handla kanske.
Ska eventuellt plocka bort Avanza-appen några dagar för att se hur det känns. Mest som en prövning.

Efter som jag älskar börsen så kommer jag alltid vilja vara uppdaterad med med vad som händer där varje dag. Men att läsa nyheter och PM är en sak men att stirra på kurserna är det minst produktiva du kan ägna dig åt.

Dagens flash-crasch stod Probi för som var nere och touchade 515kr av någon märklig anledning. Vilket också påminde mig av att jag måste lägga några giriga långtidsorders på skamliga priser utifall om enstaka säljare ballar ur nu under sommaren.


Nu sommar och förmodligen minimalt med bloggande.

Lycka till med investeringarna

6 kommentarer:

 1. Även jag bet på naglarna under gårdagen, det var inte roligt. Men antar att det är så börsen ser ut, men märk väl det var både börsen i OMX30 såväl som Amerikanska index. Just igår saknade jag att jag inte placerat mer i räntor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu gäller det att utvärdera sin portfölj kan jag tycka. Bara behålla sådant som har framtiden för sig och kanske sälja av allt som eventuellt har peakat.

   Cloetta var en sådan aktie som jag valde attt sälja tex.

   Kanske dags att ha en del likvider också. Om inte annat så sover man bättre.

   Radera
 2. Ja luften gick verkligen ur portföljen de senaste dagarna, -0,71 % för fredagen då mitt stora innehav av Nobina bidrog starkt. Dock köpte jag en post då den låg på -11%, bolaget är ändå så pass stabilt att jag inte räds detta. Men att se portföljen minska med 30" under två dagar är ju alltid en utmaning, även om man intalar sig att det är utdelningarna som räknas... hmm. God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då har liknande utveckling alltså.
   Jag tycker inte att utdelningarna räknas (eller kompenserar) då det tar 1 år för min portfölj att generera ca 30 000kr i utdelning men det tar 5 dagar att radera motsvarande värde pga kursnedgångar:).

   Totalavkastningen är fprtsatt det jag fokuserar mest på. Men när utdelningarna börjar bli väsentligt mycket större tex 250 000kr eller liknande så kommer jag förmodligen vara lite mer lugn.

   Trevlig helg!

   Radera
 3. Hej!

  Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera